zaterdag 5 april 2014

Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues bestaat uit twee delen: Bernkastel op de rechteroever van de Moezel en Kues op de linkeroever. Beide delen zijn verbonden met een brug. Het is een middeleeuwse stad met de romantische steegjes, de indrukwekkende vakwerkhuizen en de schilderachtige hoekjes; de stad is een echte trekpleister voor bezoekers.

Het historische marktplein in Bernkastel ademt de geest van de zelfbewuste, ondernemingslustige, zelfs stoutmoedige en trotse burgerij en straalt op indrukwekkende manier nog altijd de glans en glorie van zijn 400-jarige geschiedenis uit.
Slenter door het stadje naar het unieke 17e-eeuwse stadhuis van Bernkastel of naar het moderne wijnmuseum. Bezoek het Cusanus-Geburtshaus, waar de geleerde Nicolaas van Cusa ter wereld kwam of wandel langs de uitgestrekte oevers van de Moezel met zicht op de burchtruïne Landshut. 

Bild 3 Spitzhäuschen in BernkastelMaar de meest unieke bezienswaardigheid van Bernkastel-Kues is echter Spitzhäuschen: een 15e-eeuws huisje. Een juweeltje van burgerlijke middeleeuwse bouw- en wooncultuur met haar smalle gevel en massieve benedenverdieping. De bouwstijl van het huis is een mix van renaissance en barok. Het is tegelijkertijd ook het modelvoorbeeld van een oud wijnbouwershuis in de typische stijl van de Moezelstreek. De kelder is opgetrokken uit leisteen met een plafond van eikenhouten balken en de bovenverdiepingen zijn aan beide kanten overhangend. Op de zolder werd het wintervoer opgeslagen en waren de huisdieren ondergebracht.



Bild 1De burchtruïne Landshut torent boven het stadsdeel Bernkastel uit, deze wordt voor het eerst vermeld uit geschriften vanuit de 9e eeuw. Deze diende als residentie van de aartsbisschoppen en keurvorsten. Een bezoek aan de burcht wordt met een uitzicht op het adembenemende Moezeldal en de vakantieregio beloont. In 1692 werd de burcht met al zijn kostbaarheden door een brand verwoest.
 
Maar de toren van de burcht kan nog steeds worden beklommen. Aan de binnenplaats van de burcht liggen een restaurant en een lunchroom.
 
De vele wandelpaden rond de burchtruïne zijn bij uitstek geschikt voor afwisselende en ontspannende wandelingen en ook de Hunsrück met zijn diepe bossen en ravijnen ligt voor de deur. Wie de klim naar de burcht te steil vindt, kan met de Burg Landshut-Express meerijden.



Bezoek buiten het centrum van Bernkastel-Kues ook zeker klooster Machern. Geen alledaags klooster, maar een onderdak voor een speelgoed- en poppenmuseum en met een eigen wijn- en likeurkelder.

www.klostermachern.de

2 opmerkingen:

  1. In Bernkastel kun je ook lekker thee kopen hé,,, hint hint hint :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Internationale leningaanbieding.
    Als u financiële hulp wilt, kan ik u helpen.
    Neem contact met mij op:
    E-mail: Contact@cfi-info.com
    WhatsApp-nummer: +33784505888
    Website: https://cfi-info.com

    BeantwoordenVerwijderen