maandag 14 april 2014

Boottochten op de Moezel

 De Moezel stroomt vanaf de Col de Bussang in de Vogezen tot Koblenz (Duitsland), om daar uit te monden in de Rijn. Als u in het Moezeldal verblijft ontkomt u bijna niet aan een boottocht over de Moezel. 
De prachtige Moezel, zijrivier van de Rijn, geniet van de prachtige uitzichten die er onderweg zijn tijdens een tocht over het water. De groene steile hellingen met de uitgestrekte wijngaarden en dicht beboste oevers zijn zo kenmerkend voor dit deel van Duitsland. Bekijk de romantische wijndorpen en historische Moezelstadjes vanaf het water, u zult echt andere dingen zien dan vanaf de vaste wal. 
U zult versteld staan van de schoonheid van het Moezellandschap en onderweg met volle teugen genieten van de indrukwekkende omgeving. 

In elke stad en dorp langs de Moezel zijn opstapplaatsen van rederijen die vaartochten aanbieden. 
 
Een vaart langs de Moezel brengt voor ieder wat wils. Wijnkenners, gastronomen en zelfs archeologen of liefhebbers van geschiedenis komen er aan hun trekken. Per boot, fiets of te voet, het maakt niet uit hoe je de streek verkent. Het is een prachtige wijnstreek die je na het eerste bezoek zeker nog eens zal willen bezoeken!

Hier enkele links van rederijen: 
www.b-p-s.de 
www.mosel-ferienland.de 
www.k-d.com 
www.partyschiff.info 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten