donderdag 10 april 2014

Konz

De moderne en opkomende stad Konz ligt waar de Saar en Moezel samenkomen en is door de centrale ligging een ideaal startpunt voor uitstapjes naar het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Luxemburg of voor fietstochten. Of het nu het fietspad langs de Bovenmoezel, Middenmoezel, Sauer of Saar is, alle wegen kruisen in Konz.

Konz kan terugblikken op een lang verleden. Een stenen stratenbrug, versterkt met twee torens, overspande hier in de Romeinse tijd de Saar. De toenmalige plaats langs de belangrijke heerweg heette "Contionacum”. Onder de huidige kerkheuvel bevond zich de zomerresidentie van de Romeinse keizer Valentinian I (364-375).  

In de Konz kan je het klooster Karthaus bezoeken, of de ruïne van de Kaiservilla, een laatantieke Romeinse villa die in 1959 werd opgegraven. Paradepaardje van de bezienswaardigheden is echter het openluchtmuseum van Roscheider Hof. Hier vindt u 4000 vierkante meter aan heemkundige tentoonstellingen van de wijnbouw tot de tandarts, in historische tentoonstellingengebouw en openlucht.

www.konz.eu
www.roscheiderhof.de 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten