vrijdag 25 april 2014

Sprookjesachtige burchten en kastelen

De Moezelstreek is de bestemming voor een romantische trip. Een reeks sprookjesachtige burchten en kastelen maken het plaatje compleet. Volg de rivier langs de mooiste kastelen en burchten van de streek.



Reichsburg, Cochem
De Rijksburcht van Cochem is een echt sprookjeskasteel met veel kleine torens en een mooie schitterend uitzicht over de Moezelvallei heeft het kasteel ook een rondleiding door het majestueuze interieur of een middeleeuws eetfestijn.




Burg Arras, Alf
Als je nog op zoek bent naar een bijzondere plek om te overnachten in de Moezelstreek, is de Arras-burcht in de gemeete Alf een aanrader. In de burcht is namelijk een hotel ondergebracht met romantische kamers en een gezellig restaurant.. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het museum, waar je aan de hand van kunstschatten meer te weten komt over de geschiedenis van de regio.
www.arras.de 
 

Burg Metternich, Beilstein
In de zeventiende eeuw werd de Metternich-burcht grotendeels verwoest tijdens een oorlog met Frankrijk, maar toch vinden heel wat bezoekers vandaag nog hun weg naar de ruïnes in de buurt van de gemeente Beilstein. Dat heeft voornamelijk te maken met het jaarlijke Burgfest, dat de sfeer van de middeleeuwen oproept met riddergevechten, spektakels en een middeleeuwse markt.
 
 Burg Landshut, Bernkastel 
De burchtruïne Landshut is het weefgetouw over Bernkastel. Als u de burcht een bezoek brengt wordt u beloond met een boeiend uitzicht op de ontzagwekkende Moezel-vallei en de enorme uitgestrektheid.
De burcht, samen met al haar schatten, werd verwoest door een brand in 1692. Het is echter nog steeds mogelijk om de kasteel toren te beklimmen. Op de binnenplaats van de burcht is er een restaurant en een cafe. Diegene die liever niet hun weg naar de burcht te voet doen, kunnen een ritje nemen met de speciale pendelbus, de Burg Landsburg Express.


Burg Ehrenburg, Brodenbach
Het Kasteel Ehrenburg, in de buurt van de gemeente Brodenbach, staat volledig in het teken van de middeleeuwen. Tijdens de zomermaanden staan er tal van activiteiten voor de hele familie op het programma, van workshops boogschieten en middeleeuwse ambachten tot muziekvoorstellingen en ridderspektakels.



Burg Bischofstein, Lasserg
Gelegen op de rechter Moezeloever, waar de Baybach in de Moezel mondt. Juist tegenover deze plaats ligt de ruine Burg Bischofstein, van waaruit men in vroeger tijden het gebied rond Hatzenport en Maifeld controleerde. De ruïne is niet te bezichtigen daar deze nu gebruikt wordt als vormingscentrum voor Duitse scholieren.
www.zur-burg-bischofstein.de 



Alte burg, Koblenz
De Alte Burg aan de Moezel met haar toren vormt samen met de Balduinbrücke (brug) een bezienswaardig deel van de oude stad Koblenz.  De Burcht is in de 13e eeuw door de keurvorst van Trier gebouwd ter bescherming tegen opstanden van de burgerij. Uit die tijd bewaard gebleven is alleen het kasteelhuis. Zij diende tijdelijk als residentie van de aartsbisschoppen en herbergt nu gedeeltelijk de stadsbibliotheek en het stadsarchief. Bezienswaardig: een wenteltrap in zandsteen.

Burg Eltz, Moselkern
Pronkstuk onder de Duitse burchten is Burg Eltz, als woonburcht heeft hij al acht eeuwen vrijwel ongeschonden overleefd. Van de graven die er al sinds 1150 wonen, liet elke generatie zijn eigen vleugel aanbouwen rond het oudste gedeelte: de romaanse wachttoren. Deze ingewikkelheid geeft de burcht een buitengewoon romantisch karakter. De burcht ligt een eindje van de Moezel af, in een bos op een steile rots. Met zijn acht spitse torens is het één van de mooiste en best bewaard gebleven burchten van Duitsland en dus zeker een bezoekje waard. Het is sinds 1157 de residentie van de graven van Eltz. Rond het imposante slotplein staan de acht woontorens. Binnen valt er adellijke woonkultuur door de eeuwen heen te bewonderen. In de schatkamer worden kunstvoorwerpen van goud en zilver, ivoor en porselein evenals historische wapens bewaard.
www.burg-eltz.de 




2 opmerkingen:

  1. Wow er zijn nog veeel mooie kastelen om te bezoeken :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Internationale leningaanbieding.
    Als u financiële hulp wilt, kan ik u helpen.
    Neem contact met mij op:
    E-mail: Contact@cfi-info.com
    WhatsApp-nummer: +33784505888
    Website: https://cfi-info.com

    BeantwoordenVerwijderen