dinsdag 18 maart 2014

Koblenz

 Eén van de grootste steden uit de Moezelstreek is Koblenz,  het ligt op de plaats waar de Moezel en de Rijn samenvloeien.

Op het punt waar Rijn en Moezel samenkomen bevindt zich het Deutsches Eck met een groot monument dat ter ere van keizer Wilhelm I werd opgericht en waar sinds 1993 een replica van zijn in 1945 verwoeste ruiterstandbeeld staat. De naam van dit monument gaat overigens terug op de Duitse Orde, de kruisridderorde die sinds eeuwen op deze plaats bezittingen had. In het, nog intacte, Deutschherrenhaus van deze orde bevindt zich een museum voor hedendaagse Franse kunst, het Ludwig Museaum im Deutschherrenhaus.

Langs de oever van de rivier kan je eindeloos wandelen en genieten van het uitzicht op het Ehrenbreitstein-fort. Dit was ooit na Gibraltar de grootste rotsvesting van Europa. Aan de voet van de vesting bevindt zich het Mutter-Beethoven-Haus, het huis waarin de moeder van de componist Ludwig van Beethoven werd geboren, nu een museum gewijd aan de componist, zijn jeugdvrienden uit Koblenz en het hofleven aldaar.
  
In het hart van de stad bewonder je de vele historische kerken die Koblenz rijk is, samen met zijn toffe straatjes en adembenemende pleinen en gebouwen. 
Bovendien kan je hier overal terecht voor een goed glas wijn op terrasjes in de schaduw van vakwerkhuizen. 

www.koblenz.de 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten