zaterdag 22 maart 2014

Cochem

File:Germany (9), Rhineland-Palatinate, Cochem, Markt.JPGEen van de meest aantrekkelijke en meest toeristische plekjes van de Moezel is de stad Cochem. Nauwe en kronkelige steegjes, liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen met de typisch leien daken, het historische marktplein, de stadspoorten, kerken en stadsmuren accentueren dit beeld. 
De wijnboeren, echte fijnproevers, zullen graag voor u de tijd nemen, zodat u uitgebreid kennis kunt maken met het product waarop zij trots zijn en waarvan u zult genieten; de overheerlijke Rieslingwijnen. 

Tijdens een wandeling langs de rand van de stad, langs grasvelden en bloemenperken, waar veel banken uitnodigen om te gaan zitten, heb je een schilderachtig zicht op de Moezelrivier én de Reichsburg; het bergkasteel van Cochem.

De Reichsburg van Cochem beheerst het stadsbeeld door haar afmetingen en de ligging boven op een rotsplateau. Met de vele torentjes, kantelen en erkers lijkt zij op een sprookjesslot. 
De prachtige Reichsburg werd in de 12e à 13e eeuw gebouwd en diende als bewaking over de stad en de Moezel tegen aanvallen. Napoleon had er ook zijn intrek genomen, toen hij in oorlog was met de Duitse landen in 1801. De burcht werd in 1868 door de Berlijnse Kommerzienrat Ravené in oorspronkelijke staat gerestaureerd en als zomerverblijf gebruikt. Nu is ze eigendom van de stad.

Ook de binnenkant van het Reichsburg  is meer dan waard. Een rondleiding van ongeveer 40 minuten toont je een indrukwekkende wapen- en jachtkamer of barok- en Renaissancedecor.
Net zo indrukwekkend is ook het uitzicht vanaf de burcht en de omliggenden hellingen over het dal van de rivier de Moezel, met bossen, weiden, wijngaarden, stad en land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten