maandag 10 maart 2014

De Moezelstreek

De Moezel streek is een prachtige vakantiebestemming, het vormt een romantisch wijnlandschap met zijn groene en steile hellingen.
Wie aan de Moezel denkt, denkt waarschijnlijk ook meteen aan de wijngaarden, prachtige bossen, gezellige dorpen en aangename steden. 

Deze gezellige streek heeft zijn naam te danken aan de prachtige Moezelrivier die zowel door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk stroomt.

Het toeristisch verkeer in de Moezelstreek situeert zich voornamelijk tussen Trier en Koblenz, de twee grootste steden van het Moezeldal. De rivier kent hier een zeer grillig verloop met afwisselende landschappen. Om elke bocht tref je nieuwe indrukwekkende wijngaarden, bossen, heuvels en gezellige dorpen en steden aan. 

Wie de Moezelstreek bezoekt, kan best uitgerust zijn, want deze streek heeft heel wat te bieden voor wandelaars en fietsers. Een andere mogelijkheid om de steden en dorpen te verkennen, is via een boottocht op de Moezel.
Ik en mijn gezin gaan al jaren lang op vakantie naar de Moezel. In elk sezioen is het er super prachtig en heel gezellig gastvrij. 

Haar beroemde wijnen en natuurschoon en de unieke geschiedenis en cultuur maken van de Moezelstreek een leuke en veelzijdige vakantiebestemming. Wie er graag even tussenuit wil, van een lekkere wijn en stevige maaltijd houdt. Die graag wandelt in de natuur en cultuur opsnuift in steden, komt in de Moezelstreek zeker aan zijn trekken.


info: www.moezeldal.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten